Een vuurschaal in de winter gebruiken

Bij een vuurschaal denken we vaak al snel aan een frisse zomeravond. Hierbij kan je het terras even bij verwarmen dankzij een aangenaam vuurtje. Het vuur zorgt voor gezelligheid en natuurlijk een stukje verwarming. Maar wat dacht je van het gebruik van de vuurschalen in de wintermaanden? Je kan zelfs tijdens een koude nacht buiten zitten en genieten van bijvoorbeeld sneeuw en warmte! Wilt u ook genieten van de warmte in uw tuin, kijk dan eens online naar de mogelijkheden. U kunt hier zoeken voor een tweedehands vuurschaal.

Een vuurschaal in de winter opstoken

Het is belangrijk om jezelf goed voor te bereiden op een winter avontuur met vuurschalen. Als eerste is het belangrijk om hout ver van te voren naar binnen te halen. Als het hout buiten heeft gelegen dan zuigt het als het ware vocht en misschien zelfs sneeuw op. Laat het hout dicht bij de verwarming drogen om het vocht eruit te laten trekken. Het hout heeft even de tijd nodig om op te warmen en bestand te zijn tegen de sneeuw. Als je droog hout bij de hand hebt dan kan je het vuur gaan opstoken. 

Begin met een droge basis

Het is belangrijk om te beginnen met een droge basis. Koop eventueel een nieuw zakje aanmaakblokjes en maak hiermee eerst een stapel rond één houtblok. Door de koude tempraturen zal je haardvuur langer nodig hebben om op gang te komen. Neem hier dus vooral de tijd voor en ga niet direct grote houtblokken neerleggen. Met wat geduld zorgt je vuurschaal al snel voor een aangename warmte in de winter.