Superfoods: superonzin?

Plots liggen de schappen er vol mee. Eerst alleen in speciaalzaken, maar tegenwoordig zie je ze in elke supermarkt. Als we al de commotie rondom dit product moeten geloven, is het supergezond voor je. Ik heb het namelijk over de superfoods. Dit voedsel bevat veel meer voedingsstoffen dan je dagelijkse boterham. Het voedingscentrum denkt hier anders over. Deze organisatie gelooft niet alles dat er gezegd wordt over voedsel en daarom zijn zij het een en het ander na gaan kijken.

Er wordt volgens het voedingscentrum van alles geroepen zonder hard bewijs. Gojibessen moeten de kans van kanker laag houden en chiazaden zijn uitstekend om de veroudering van je lichaam tegen te gaan. De superfoods zitten vol met voedingsstoffen, maar of deze werkingen een feit zijn is zozeer nog geen waarheid. In een artikel laat het voedingscentrum weten dat de superfoods een rage zijn waarin een groot deel van het volk aan mee doet. Magazines over gezond eten nemen deze rage maar al te graag over. Zij zien dit natuurlijk als een efficiënte manier om hun bladen te vullen.

Alhoewel je lichaam het waarschijnlijk niet erg vind om de superfoods binnen te krijgen, kan je portemonnee hier anders over denken. Het spul is erg duur en je maandloontje kan hier al snel door op gaan. Het woord superfoods wordt met de verkeerde redenen ingezet. Producten krijgen een sticker met het woord waarvan geen onderzoek is verricht of deze producten inderdaad supergoed voor je zijn. Consumenten nemen de kracht van het woord klakkeloos over en kopen de producten zonder er over na te denken.

Superfoods zijn dus erg duur, niet iedereen kan het veroorloven om ze aan te schaffen. Er zijn veel goedkopere manieren om gezond te leven. Eet veel fruit en voeg de nodige stoffen toe via voedingssupplementen. Er zijn veel organisaties die dit soort producten in een breed assortiment aanbieden. Je weet wat er in zit en er wordt op een heldere manier uitgelegd wat je er aan hebt. Life Extension en Topvitamins.nl zijn voorbeelden van organisaties die veel voedingssupplementen aanbieden.